CMS staat voor Content Management Systeem. Een systeem waarmee je de content op je website managet.

Wat kun je met een cms?

Alle aanpassingen die je aan een website wilt doen, doe je met een cms. Je logt hierop in en zo kom je aan de ‘achterkant’ van je website. Enkele voorbeelden van wat je aan kunt passen met een cms:

• Pagina’s toevoegen en verwijderen
  • Teksten aanpassen
  • Afbeeldingen en video’s plaatsen
  • URL’s aanpassen
  • Menu’s aanpassen

Verschillende cms systemen

In totaal zijn er tientallen verschillende cms systemen. Hieronder een overzicht van de bekendste:

• WordPress
  • Joomla
  • Drupal
  • Magento (bedoeld voor webshops)

Vooral WordPress is erg populair. Dit komt door de gebruikersvriendelijkheid van dit cms.

Voordelen gebruikersvriendelijk cms

Een gebruikersvriendelijk cms heeft vele voordelen. Je bent bijvoorbeeld de baas over je eigen website. Je kunt zelf gemakkelijk aanpassingen doen zonder je website om zeep te helpen.
In enkele klikken maak je een nieuwe pagina aan!

Ook een gebruikersvriendelijk cms?

Heb je zelf een cms systeem waar je bijna niks mee kunt? En ben je veel tijd en geld kwijt om aanpassingen te laten doen? Neem dan eens contact met mij op. In de meeste gevallen kun je een bestaande website overzetten naar een ander cms.

Op deze manier bespaar je in de toekomst veel tijd en kosten.

Dit artikel is geschreven door