Google is een zoekmachine. Een zoekmachine helpt je de informatie te vinden waarnaar je op zoek bent. Een zoekmachine komt dus vooral van pas wanneer je niet weet wáár de informatie staat die je zoekt.

Oorsprong van Google

Het was 15 september 1997 toen de zoekmachine Google het levenslicht zag. Het kostte Larry Page en Sergey Brin (twee studenten van de Stanford-universiteit) twee jaar om deze zoekmachine te ontwikkelen.

Larry Page, gefascineerd door wiskunde, heeft de naam Google bedacht. Maar eigenlijk moest de naam ‘Googol’ worden. Googol is namelijk de benaming voor het getal één met honderd nullen. Dit getal stond symbool voor de missie van het bedrijf, om zo veel mogelijk informatie toegankelijk te maken. Door een spelfout van Larry Page werd het uiteindelijk Google.

 

Google grootste zoekmachine

Google is al jaren de grootste zoekmachine ter wereld. Ongeveer 95% van alle zoekopdrachten in Nederland, worden met Google gedaan. Wereldwijd ligt dit percentage op 85%. Het doel van Google is mensen zo snel mogelijk de meest relevante informatie bieden. Hoe ze dit doen? Aan de hand van het algoritme.

 

Lees meer over zoekmachines

 

Wat is het algoritme van Google?

Een algoritme is een reeks van instructies welke Google gebruikt om te bepalen waar jouw website over gaat. Dit wordt gedaan door crawlers of spiders. Een stukje software wat alle websites op het web afgaat en beoordeeld aan de hand van een reeks factoren.

Op deze manier wordt bepaalt welke website bovenaan komt te staan. Om ervoor te zorgen dat jouw website bovenaan staat kun je je website optimaliseren. Dit wordt zoekmachine optimalisatie of SEO genoemd.

Lees meer over SEO

 

Dit artikel is geschreven door